![]() |
SALİHA BİR HANIMI VARDI |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() SALİHA BİR HANIMI VARDIBüyük âlim ve velî Muhammed Cezûlî hazretlerinin, salevât-ı şerîfeleri topladığı meşhur kitabı “Delâil-ül-Hayrât ve Meşârık-ul-Envâr”ı niçin yazdığı şöyle anlatılır:
SALİHA BİR HANIMI VARDI Muhammed Cezûlî hazretlerinin saliha bir hanımı vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Siz, bu durumuma şimdi mi vâkıf oldunuz? Uzun zamandır ben böyle yapıyorum” dedi ![]() Bunun üzerine Muhammed Cezûlî; “Acabâ, bu kerâmete nasıl kavuştunuz?” diye sorunca, hanımı; “Resûl-i ekreme salevât-ı şerîfe okumayı hiç bırakmadım ![]() ![]() Muhammed Cezûlî; “Devâm ettiğiniz bu salevât-ı şerîfe hangisidir?” diye sorunca, hanımı cevap vermedi ![]() “Bu gece istihâre edeyim, izin olursa, cevap veririm” dedi ![]() Sabahleyin hanımı; “Açıkça söyleyeyim, haber vermeye izin yoktur ![]() ![]() ZEHİRLENEREK ŞEHÎD EDİLDİ Bunun üzerine Muhammed Cezûlî, kitaplarda bulunan salevât-ı şerîfeleri topladı ve bir kitap yazdı ![]() “İçinde birkaç yerde vardır ![]() ![]() Muhammed Cezûlî bu eserine; hayırlara deliller ve nûrların doğuşu mânâsına gelen “Delâil-ül-Hayrât ve Meşârık-ul-Envâr” ismini verdi ![]() Muhammed Cezûlî hazretleri, 1465 (H ![]() ![]() ![]()
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|