![]() |
İlhan İrem - Gece Perisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlhan İrem - Gece PerisiDenize açılan penceresi olan Ama bütün her tarafı pencere Tül perdeleri uçuşan uçuk mavi İnanılmaz güzel bir oda Biraz önce o odada su varmış, deniz Oraya kadar gelmiş, bütün odayı kaplamış Ama ondan sonra zaman gelince çekilmiş Denizin bıraktığı neler var Olamaz ! inanılmaz ![]() ![]() ![]() Tutuyorum bi tane deniz kabuğu, kocaman Ve nasıl söyleyeyim sana, incecik Porselenden daha ince, daha da ince Hani bizdeniz kenarına gidince Şu kadarcık, şu kadarcık sarı şeyler buluyorduk Hatırladın mı ? Onlardan daha ince ! incecik ! Hiç bir maddede olmayacak kadar ince Üç tane iç içe girmiş, sen onu bir zannediyorsun Kocaman bir deniz minaresi ![]() Görüyorum onları, sana göstermek istiyorum ![]() Dilim tutuluyor, ne söyleyeceğimi şaşırıyorum -o kadın arkamda- Böyle bir tanesini hafifçe elime alıyorum Elime aldığım anda tuz buz oluyor Birkaç tane parçası kalıyor Onun içinden bi tane daha çıkıyor O da kırılıyor, o da kırılıyor Ama diyorum, 'neden bunu elime aldım ? O kadar güzeldi ki'! Sana göstermek istiyorum Ve sen gelmeyi o tarafa Hiç düşünmüyorsun Mecburen onu elime alıyorum Ama elime aldığımda kırılıyor Her taraf dolu Başka bir tane görüyorum Ondan da güzel ! Bu sefer onu elime alıyorum O çok sağlam Hiçbirşey olmuyor ona 'tamam işte' diyorum Tekrar o kabuklara baktım İlhan'cım o kadar güzel kabuklar ki Dev boyutlarda Çok güzellerdi Ama, o oda çok güzeldi 'denizin çekildiği odaSol kapının ardında gül kokulu çeyiz sandığının ardında Buluşalım Bakalım tanıyabilecekmisin beni Düşünemiyeceğin bir haldeyim |
![]() |
![]() |
|