![]() |
Sağlık Bakanlığı'ndan Beslenme Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Bakanlığı'ndan Beslenme ÖnerileriSağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu, Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanın tekrar düzelebilmesi, vücut ağırlığının dengede tutulabilmesi için bayramdan sonra yeterli ve dengeli beslenmenin yapılması gerektiğini vurgulayarak, bunun yanı sıra öğün atlamamanın, bol su içmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin yapılmasını önerdi ![]() Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Ramazan Bayramı'nda vatandaşları beslenmelerine dikkat etmeleri hususunda uyardı ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanın tekrar düzelebilmesi, vücut ağırlığının dengede tutulabilmesi için bayramdan sonra yeterli ve dengeli beslenmenin yapılması gerektiği vurgulanarak, bunun yanı sıra öğün atlamamanın, bol su içmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin yapılması gerektiği ifade edildi ![]() Bayramda birdenbire sık tüketmenin sindirim sistemi rahatsızlıklarının yanı sıra kan şekerinin hızlı yükselmesine de neden olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğinin altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Vatandaşların bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri, aşırıya kaçmamaları, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamaları gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan bayramı boyunca şeker, şekerli gıdalar (tatlılar, çikolata vb) tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bayram süresince ve bayramdan sonra sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1 ![]() ![]() Sindirim sisteminin düzenli çalışması ve kabızlıktan korunmak için lif (posa) içeriği yüksek olan sebze, meyve ve kuru baklagiller tüketilmelidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sağlık Bakanlığı'ndan Beslenme Önerileri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Bakanlığı'ndan Beslenme Önerileri"YAŞLILAR VE TANSİYON HASTALARI KAHVE VE ÇAY TÜKETİMLERİNE DİKKAT ETMELİ" Açıklamada, diyabet, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanların uyguladıkları diyete bayram süresince de uymaya özen göstermeleri gerektiği vurgulanarak, özellikle diyabet hastalarının tatlı tüketmekten kaçınmaları önerildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bayramda şeker ve şekerli ürünlerin satın alınırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izinli olmasına, son kullanma tarihinin geçmemiş ve ambalajının bozulmamış olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek, "Ramazan ayı boyunca beslenme düzeni ile birlikte bireylerin fiziksel aktivite düzenleri de değişmektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|