![]() |
Kanseri Önleyen Vitaminler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanseri Önleyen Vitaminler![]() A, C, E vitaminleri; güçlü antioksidan vitaminlerdir ![]() ![]() A vitaminin bileşeni olan karotenoidler, vücutta oluşan veya dışardan alınan kanser yapıcı maddeleri etkisizleştirerek kanserin oluşumunu önler ![]() Koyu yeşil yapraklı sebzeler; kayısı, havuç, kırmızı biber, domates, bal kabağı gibi sarı ve turuncu renkli sebze ve meyveler karotenoidlerden zengin besinleri oluşturur ve bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini artırır ![]() Diyette yeterli E ve C vitamini alınmasının kanser riskini yüzde 30 oranında azalttığı belirtiliyor ![]() ![]() Yine antioksidan olan E vitamini de başta bitkisel yağlar, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagiller de bulunuyor ![]() ![]() A ve C vitaminin, düzenli ve yeterli alınması akciğer, mide, larinks (gırtlak kanseri), özefagus (yemek borusu kanseri) ve ağız boşluğu kanserlerine karşı koruyucu etki gösteriyor ![]() Balığı ne sıklıkla tüketmeliyim? Omega-3 yağ asitleri; vücudumuz için vazgeçilmezdir ![]() ![]() ![]() Fareler üzerinde yapılan deneylerde, diyetin omega-3 ile desteklenmesiyle akciğer, kolon, meme ve prostat gibi çeşitli kanserlerin büyümesinin yavaşladığı gösterilmiş ![]() ![]() Yeşil çayın bir faydası var mı? Yapılan bilimsel çalışmalarda, yeşil çayda bulunan 'epigallokateşin gallat' bileşiğin kanserli hücrelerin ölümünü sağladığı saptanmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bitkisel karışımlar tedavide etkili midir? Her ilacın ana maddesi bitkilerdir ama kullanılan doz önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|