![]() |
Diyetle Daha Genç Görünebilir Miyiz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyetle Daha Genç Görünebilir Miyiz?Biyolojik ve kronolojik olmak üzere iki çeşit yaş var ![]() ![]() Kronolojik yaşa müdahale edemeyiz ancak biyolojik yaşımıza; sigara, uyku, diyet ve güneş etkenleriyle savaşarak yardımcı olabiliriz Bazı insanlar, kronolojik yaşlarına oranla o kadar genç görünürler ki, hayranlık hatta biraz kıskançlıkla bunu nasıl başardıklarını sormadan duramayız: Hangi kozmetik ürünleri kullanıyor? Vitamin ve mineral takviyesi alıyor mu? Operasyon geçirdi mi? Spor yapıyor mu? Sadece iyi beslendiğini ve formuna dikkat ettiğini söyleyenlerden aldığımız cevapsa tatmin edici olmaz ![]() Öncelikle cildi, elastikiyetini ve parlaklığını kaybetmemesi korumalıyız ![]() Vitamin desteği Özellikle A, C ve E vitaminleri cildimiz için büyük önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırışıklık önleyici besinler Somon, beyaz etli balık, kabuklu deniz ürünleri, tavuk, hindi, ıspanak, kuşkonmaz, lahana, sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar, rezene, yulaf, tüm baklagiller, arpa, esmer buğday, zeytinyağı, yumurta, az yağlı süt, ceviz, fındık, badem, fıstık gibi sert kabuklular, kiraz, yeşil elma, kavun, vişne, greyfurt, armut, erik, şeftali, avokado, Hindistan cevizi ve portakal sizi kırışıklıklardan korur ![]() Cilt deformasyonu Yaşlanma sürecinde genetik, önemli bir faktör, iyi genler bir sonraki nesile aktarılır ancak elimizde bulunan bu iyi genleri korumak da önemli ![]() ![]() E vitamini kaynağı avokado özellikle cilt için harika bir besin ![]() ![]() ![]() ![]() B vitaminleri ne yapıyor? Sağlıklı cilt gelişimine yardımcı ‘riboflavin’, yaraların iyileşmesini sağlayan, ‘niasin’, mutluluk hormonu üretimi için gerekli ‘piridoksin’, stres ve yaşlanmayla savaşan ‘biotin’ alımı çok önemli ![]() * Riboflavin kaynakları: Süt, böbrek, peynir, yeşil yapraklılar, balık, yumurta, yoğurt ve fasulye ![]() * Niasin kaynakları: Balık, yağsız et, kepekli un ürünleri, buğday tohumu, yumurta, yer fıstığı, avokado, hurma, incir ve kuru erik ![]() * Piridoksin kaynakları: Muz, patates, nohut, kavun, balık, tavuk, ıspanak, brokoli, domates, kırmızı et ![]() * Biotin kaynakları: Yumurta sarısı, karnabahar ve peynir ![]() Omega yağ asitleri Vücutta oluşan çeşitli inflamasyona karşı etkili ![]() ![]() ![]() ![]() Serbest radikal temizleyicilerden glutatyon ve koenzim Q10 de yaşlanma karşıtı ![]() ![]() ![]() * Glutatyon kaynakları: Kuşkonmaz, karpuz ve greyfurt ![]() * Koenzim Q10 kaynakları: Esmer pirinç, yumurta, somon, yağlı tohumlar, kuru baklagiller ![]() * Alpha lipoic asit kaynakları: Kırmızı et, mayalı tahıl ürünleri ![]() Dilara Koçak |
![]() |
![]() |
|