Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kısayolları, lezzete, tütsülenmiş, ulaşmanın

Tütsülenmiş Lezzete Ulaşmanın Kısayolları

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tütsülenmiş Lezzete Ulaşmanın Kısayolları







İsli lezzetlerden hem kolay hem de lezzetli olanları sizin için belirledik

İsli çay-Lapsang souchong



Çin'in Fujian bölgesindeki Wuyi Dağı orijinli bu çay, toplandıktan sonra çam ağacı odunlarıyla rengi dönene kadar tütsülenir Derin sac tavalarda kavrulup meşe fıçılarda fermantasyon için bekletilir Sonra bambularda ve ateş üstünde iyice kurutulur Sonunda iri yapraklı siyah ve is aromalı bir çay elde edilir Uzakdoğu usulü sıcak suda bekleterek veya demlenmiş çayı buzla karıştırıp buzlu çay olarak içebilirsiniz

İsli pilavlık bulgur-Firik



Başaklar henüz yeşil ve kurumamışken kökleri yaklaşık 15 cm üstünden kesilir ve deste haline getirilir Saplarının tarlada yakılmasıyla elde edilen dumanda tütsülenir Buğday taneleri elekten elle geçirilir, böylece is kokulu bulgur elde edilir Asıl amaç, tarlayı birden fazla ekine hazıretmek ve daha uzun süre saklayabilmek olsa da firikten yapılan pilav, isli aromasıyla Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biridir

İslenmiş tuz



Yemeklere is tadı vermenin kolay yöntemlerinden biridir Yurtdışında gurme marketlerde pek çok marka bulmak olası Bizim beğenerek kullandığımız marka Norveç üretimi Viking Dilerseniz tuzu sıcak isleme yöntemiyle kendiniz isleyebilirsiniz Yalnız, ev içinde yapılan isleme yoğun bir kokuya neden oluyor Ayrıca tencere/tava harlı ateşe oturduğundan tabanı islenip yanıyor O nedenle basit, ucuz tencere/tava kullanmak en uygunu

Hazır isli sıvı-Liquid smoke



Uzunca süre suda bekletilen odun parçaları, çok yüksek ısıda ve kapalı küçük alanda ısıtılır Yavaş yanan parçalar is parti külleri yayar Bu parti küller diğer gazlarla soğutulup sıvı laştırı lir Suyla karıştırılıp çok ince filtrelerden süzülüf, meşe fıçılarda olgunlaştırılır Filtrelemede zararlı parçacıklar ayrıştırdığından daha sağlıklı olduğu söylenir Ancak çok yoğun oldukları için çok az miktarda kullanmak gerekir Hickory ve Mesquite en bilinenleridir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.