![]() |
Baharatlar Kan Yağlarını Düşürüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlar Kan Yağlarını DüşürüyorZerdeçal, karanfil, kırmızı biber, biberiye, tarçın, karabiber? ![]() ![]() ![]() ANKARA - Sonuçları Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan, Pennsylvania State Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen araştırmada, yağlı bir yemekte kullanılan zerdeçal, karanfil, kırmızı biber, yabani mercanköşk, biberiye, tarçın ve karabiberin özellikle trigliserid değerlerinde yüzde 30 oranında bir düşüş sağladığı görüldü ![]() Araştırma ekibi, deneklerin bir bölümüne, baharatsız yemek, diğer bölümüne ise aynı yemeği baharatla tatlandırarak verdi ![]() ![]() ![]() Baharatlı yemekler verilen deneklerin sadece trigliserid oranının değil, insülin değerinin de yüzde 20 azaldığı tespit edildi |
![]() |
![]() |
|