Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edin, test, uykunuzu

Uykunuzu Test Edin!

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uykunuzu Test Edin!

Uyku apnesi ve diğer uyku hastalıkları günlük aktivite ile sosyal yaşantının bozulmasının yanısıra çok daha ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir

Aşağıdaki sorulardan birkaçına ‘evet’ cevabı veriyorsanız farkında olmadığınız bir uyku hastalığınız olabilir Lütfen uyku uzmanına danışın

1 Yeterli süre uyumama rağmen sabah yorgun ve baş ağrısı ile uyanıyorum Gün içinde yorgun ve uykulu oluyorum
2 Haftada 2-3 gece uykuya dalmakta güçlük çekiyorum
3 Akşam saatlerinde veya yatağa girdiğimde bacaklarımda isimlendiremediğim bir huzursuzluk hissediyorum Kramp giriyor ve sürekli bacaklarımı hareket ettirmek zorunda kalıyorum
4 Horlamamın yan odalardan duyulacak kadar şiddetli olduğu söyleniyor
5 Uykuda nefesimin durduğu söyleniyor
6 Geceleri nefes alamama hissi ile uyanıyorum
7 Çok sık rüya görüyorum Geceleri uykudan bağırarak ve korku ile uyandığım söyleniyor
8 Gece içinde en az bir kez tuvalete gitmek zorunda kalıyorum
9 Geceleri baş, boyun veya göğsümde terleme oluyor
10 Arabada, toplantılarda, otururken, kitap okurken veya TV seyrederken uyuyakalabiliyorum Gün içinde dayanılmaz uykululuk atakları yaşıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com