Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lezzetli, şifalı

Hem Lezzetli Hem Şifalı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hem Lezzetli Hem Şifalı



Ahududunun yetiştiği yöreye, iklime ve toprağa göre oldukça çok alt türü mevcuttur Ahududu yaprakları eskiden ishale, diş ve ağız içi yara ve iltihaplarına karşı kullanılmıştır Vatanının Toros dağları olduğu tahmin edilen bitki günümüzde daha çok Avrupalılar tarafından kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir

BASUR ve HEMOROİD SORUNUNA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Tesir şekli:

a) Yaprakları serinletici, damarları büzücü, iltihapları önleyici, vücudu kuvvetlendirici ve doğumu kolaylaştırıcıdır

b) Meyveleri müshil yapıcı (yapraklarının tersine), ateş düşürücü, idrar söktürücü ve hafif terletici özelliklere sahiptir

Kullanılması:

a) Yaprakları üzerinde Komisyon E?nin 15101987 tarih ve 193nolu Monografi bildirisi yayınlamıştır Buna göre Ahududu yaprağı başta; mide, bağırsak, nefes yolları ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarına, ağız ve yutak iltihapları, geniz iltihaplanması, grip, ateş, şeker hastalığı, adet rahatsızlığı, vitaminsizlik gibi rahatsızlıklara karşı kanı ve deriyi temizleyici olabileceğini beyan etmiştir Tabiî ki bu etkileri ispatlan-mamıştır

b) Halk arasında; ağız içi, yutak, dişetleri ve bademcik iltihapları ve yaralarına karşı Ahududu çayı içilir veya gargarası yapılır İshale karşı kanı temizleyici olarak kullanılır Eskiden doğum öncesi sancıları azaltmak ve doğumu kolaylaştırmak, doğumdan sonra ise kanamayı kesmek için içirilirdi

c) Meyvesi taze olarak yenir Suyu veya şurubu içilirse ateşi düşürür, kanı temizler ve terletir

d) Çiçeklerinden elde edilen çayla göz banyosu yapıldığında gözdeki iltihapları iyileştirdiği ileri sürülmektedir

Çayı: İki kahve kaşığı Ahududu yaprağı taze veya kurumuşu demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su konularak 5-10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir

Birleşimi: Yapraklarının birleşimindeki maddeler;

a) Tanin türevleri %10 oranında olup en önemlileri; Gallikasit ve Ellagasittir

b) Organik asitlerden; Sitrik asit (Limon asidi) ve malik asit (elma asidi)

c) Ayrıca C-vitamini, şeker, pektin, eterik yağ ve Flavonitler içerir

Meyvesinin birleşimindeki maddeler;

a) Minerallerden; Potasyum, magnezyum, demir ve fosfor

b) Vitaminlerden; E, B6, B2 ve C-vitamini, B3 vitamini (Niacin), Provitamin-A (B-karoten)

c) Aromalı maddeler; 4-(-Hidroxyphenyl)-2-butanon, ?-Ionen ve B-Ionen

d) Ayrıca sabit yağlar, karbonhidratlar, proteinler, Antocyanillerden; Cynadinglikozit ve pelargonidinglikozit içeri

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.