Chees Cake Tarifi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Chees Cake TarifiMalzemeler Tabanı İçin • 20 adet kepekli bisküvi • ½ çay kaşığı tarçın • 50 gr tereyağı Üzeri İçin • 2 paket labne peyniri • 90 gr beyaz çikolata • ½ paket jöle • 1 su bardağı krema • 1 çay bardağı süt • 1 paket vanilya Süslemek İçin • 250 gr kiraz • 1 çay bardağı hazır çilek sosu Yapılışı 1 Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin 2 Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ile tarçını ilave edin 3 Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın 4 Kalıbı hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin 5 Sütü ısıtın beyaz çikolatayı küçük parçalara bölerek süte ekleyin ve eriyene kadar karıştırın 6 Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin 7 Jöle eriyene kadar karıştırın 8 Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın 9 Kremayı azar azar ekleyip karıştırın 10 Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın 11 Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin 12 Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin 13 Kirazları yıkayıp iyice süzün 14 Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin 15 Dilimleyerek servis edin Malzemeler Tabanı İçin • 20 adet kepekli bisküvi • ½ çay kaşığı tarçın • 50 gr tereyağı Üzeri İçin • 2 paket labne peyniri • 90 gr beyaz çikolata • ½ paket jöle • 1 su bardağı krema • 1 çay bardağı süt • 1 paket vanilya Süslemek İçin • 250 gr kiraz • 1 çay bardağı hazır çilek sosu Yapılışı 1 Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin 2 Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ile tarçını ilave edin 3 Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın 4 Kalıbı hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin 5 Sütü ısıtın beyaz çikolatayı küçük parçalara bölerek süte ekleyin ve eriyene kadar karıştırın 6 Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin 7 Jöle eriyene kadar karıştırın 8 Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın 9 Kremayı azar azar ekleyip karıştırın 10 Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın 11 Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin 12 Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin 13 Kirazları yıkayıp iyice süzün 14 Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin 15 Dilimleyerek servis edin |
|