Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, haşhaşlı, rulo

Haşhaşlı Rulo Börek

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Rulo Börek







MALZEMELER:

1 kg un (yarısı kepekli un)

1 paket kuru maya

Ilık su ve tuz

İÇİ:

1 bardak kadar sıvı yağ

200 gr ezilmiş haşhaş

1 bardak ceviz

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI:

Ilık su ile cıvık bir hamur yoğurup mayalandırıyoruz Mayalanan hamuru ikiye ayırıp önce bir parçasını unla toparlayıp oklavayla 1-2 cm kalınlığınde yuvarlak olarak açıyoruz Yağın ve haşhaşın yarısını sürüyoruz Cevizinde yarısını döküp, üçe kesiyoruz Üç parçayaı üst üste koyup 2 cm kalınlığında şeritler kesiyoruz Daha sonra bu şeritleri elimizle incelte incelte rolu olarak sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz Sonra yumurta sarısı ve susam döküp 200 derecede pişiriyoruz (İstenirse ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup derindorucuya da saklayabiliriz Daha sonra çıkardığımız zaman yeni yapılmış gibi taze ve yumuşacık oluyor)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.