Kremalı Beyin Tarifi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Beyin TarifiMalzeme : 6 adet koyun veya 2 adet dana beyni Bir litre süt 500 gr patates 100 gr un 100 gr kaşer peyniri 250 gr tereyağı 3 adet yumurta Biraz hindistan cevizi tuz YAPILIŞI: Beyinlerin, soğuk su içinde zarları soyulur Bir tepsiye konarak üzerine tuz - biber ekilir 2 - 3 kaşık su konur Kızarmaması için yağlı kâğıt örtülür Fırında 25 dakika pişirilir Patates haşlanır Püresten geçirilir 3 yumurta kırılır Tuz, hindistan cevizi ve biber konur Rendelenmiş peynir de konarak karıştırılır Ucuna dişli huni takılmış torbaya doldurulur Servise tabağının kenarına kordon şeklinde sıkılır Bir litre sütten beyaz salça yapılır Yarısı, patates sikilmiş tabağa dökülür Beyin, dilimlere kesilerek yerleştirilir Kalan salça üzerine kapatılarak dökülür Rendelenmiş peynir serpilir Bir iki kaşık erimiş tereyağı gezdirilir Yemek zamanına 20 dakika kala üzeri fırında kızartılır |
|