Espresso Ve Cikolatali Catlak |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Espresso Ve Cikolatali CatlakMalzemeler: -1 kap un -1/4 kap kakao -4 çay kaşığı espresso -1 çay kaşığı kabartma tozu -1/8 çay kaşığı tuz -4 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 125 gr) oda sıcaklığında -2/3 kap esmer şeker -1 büyük boy yumurta -1 yemek kaşığı süt -115 gr bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş ve ılık olarak) -1 yemek kaşığı tuz -1/2 kap pudra şekeri (üzeri için) -Kurabiyelerin ortasına koymak için fındık Yapılışı: Çukur bir kapta, un, kahve, kakao, tuz, kabartma tozunu eleyip, karıştırıyoruz Karıştırma kabımızda tereyağ ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, sonra yumurtamızı ekleyip karıştırıyoruz ve çikolatamızı ekliyoruz Mikserimizi düşük dereceye ayarlayıp, unlu karışımımızı ilave edip, sütümüzü de koyuyoruz Hamurumuzu streç folyoya sarıp, 45 dakika kadar dondurucuda veya 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz Hamurumuz şekil verecek kadar sertleşince benim yaptığım gibi veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil veriyoruz ve bir kaseye döktüğümüz pudra şekerine iyice bulanmış olarak, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 12-14 kadar pişiriyoruz Pişerken kurabiyelerimiz kabarıp, çatlayacaklar Afiyet ve aşk olsun |
|