Glazürlü Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Glazürlü Kurabiye![]() ![]() Malzemeler
Hamur için olan malzemeleri bir kaba alarak kurabiye hamurlarına nispetle daha sert olan bir hamur yoğuralım Hamuru 0,5 cm kalınlığına açalım Elinizdeki çeşitli kalıplarla keserek yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 180 derecede yaklaşık 10-15 dk pişirelim Üzerleri beyaz olmalı Ben 12 dk pişirirek güzel sonuç aldım Glazür için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım Limon suyunu ekleyelim Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyelim Misscilek tarifte 1 çay bardağında bu kıvamı yakaladığını yazmış fakat ben 1 5 bardakta yakalayabilidm Kullanılan yumurta ile de alakalı Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz Ben baya değişik tasarımlar yaptımSİz de hayal gücünüzü kullanın Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|