Yumurta Kapama (Höşmerin) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Kapama (Höşmerin)![]() Malzemeler
Yumurtalar haşlanır Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir Tavada tereyağı eritilir (Tereyağında ölçü yazmadım Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz Tercihinize kalmış ) Yumurtalar tavaya yerleştirilir Tuz serpilir 5 dk sonra ocaktan alınır Servis yapılır Bu tarif 3 kişiliktir Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz![]() Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi![]() O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi![]() ![]() Afiyet Olsun ![]()
|
|
|
|