Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulamaç, çorbası, tarifi

Bulamaç Çorbası Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulamaç Çorbası Tarifi



Malzemeler - Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı
- 4 Yemek kaşığı Un
Sosu İçin - Kararında Kırmızı Pul Biber, Kırmızı Toz Biber, Tereyağı Hazırlanışı Kuzu etini nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayırın Çorbanın meyanesi için tencereye tereyağı ve un eklenerek, unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavrulur Üzerine sıcak su eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır Tuzu da arzuya göre eklendikten sonra kaynamaya bırakılırAyrı bir tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı koyularak, küçük küçük parçalara ayrılan etler güzelce kavrulurServis yapılacağı zaman kavrulan et çorbaya eklenir ve üzerine kırmızı biberli sos dökülerek sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.