![]() |
Atsiye Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atsiye Çorbası TarifiMalzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı atsiye (ham mercimek) ½ su bardağı dövme aşurelik buğday 100 gr tereyağı ¼ çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı reyhan 1 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pul biber Yapılışı: 1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir) ![]() ![]() 1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|