Hamur için tereyağını eritip ılınmaya bırakın Un, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba eleyin Tereyağı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru ikiye bölüp her birine yuvarlak şekil verin Buzdolabında yarım saat bekletin Patlıcanları yıkayıp kurulayın Birkaç yerinden kürdanla delikler açın Ocağın üzerinde ya da fırının ızgara bölümünde közleyin Kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin Beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun Azar azar süt ekleyerek koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin Közlenmiş patlıcan, beşamel sos, yenibahar ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kaba alın Tüm malzemeyi iyice karıştırın Hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta yuvarlak açıp, 22 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin Kenarlarından hafifçe hamuru yükseltin Patlıcanlı iç malzemeyi üzerine yayın Kalan hamuru açıp üzerine kapatın Hamurun üzerinden parçalar çıkararak çiçek şekli verin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.