11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Elma

MALZEMELER
8 elma +1 elma (içine)
1,5 su bard tozşeker + 1,5 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 kg süt
1 avuç ceviziçi
1,5 çay kaşığı vanilya
Tarçın
Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Elmaların ortalarını bütün iken elma oyacağı ile çıkartın, kabuklarını soyun ve yıkayın Yarım bardak suyu ve şekerin yarısını yayvan bir tencereye koyun, elmaları dizin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kaynatın Su koyulaşınca (elmalar çok fazla yumuşak hale gelmemeli) tencerenin altını kapatın Ilıyan elmalarınızı kaselere alın Düz tatlı tabağına alacaksanız, tabağın tam ortasına elmayı yerleştirin Diğer tarafta bir elmayı rendeleyin Küçük bir kaba alın Üzerine 1,5 çorba kaşığı tozşeker ilave edip pişirin İçine limon kabuğu rendesi ve dövülmüş ceviziçi ve göz kararı tarçın ilave edip karıştırın Bu iç malzemesiyle kaselerdeki elmaların içini doldurun Başka bir tencerede 1 yumurta, nişasta, ve şekerin kalan yarısını biraz sütle iyice çırpın Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Tencerenin altını kapatıp vanilyayı ekleyin, karıştırın Muhallebiyi kaselerdeki elmaların üzerine paylaştırın Ilıyan tatlılarınızı ceviziçi ve tarçınla süsleyip buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz
Not:Muhallebinin daha fazla olmasını isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz
|
|
|