Soslu - Kurabiye |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu - KurabiyeSoslu kurabiye pratik yapımı ve uzun süre muhafaza edilmesiyle ünlü kurabiyelerden biridir Üstelik aniden bir misafirimiz geldiği zaman ikram edebileceğimiz çıtır lezzetler arasındadır İlk olarak bir kabın içine tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım Mikser yardımıyla çırpacağımız karışımı köpük köpük oluncaya kadar çırptıktan sonra içine dövülmüş fındık, un ve tuzu ilave edelim Kaşık yardımıyla karışıma iyice yedirelim Yedirdikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım Yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla dizelim Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edelim Daha sonra önceden ısıtılmış fırına sürelim ve pişirelim Çikolatayı benmari usulü eritelim Isınmış kremayı çikolatanın içine ekleyelim Devamlı karıştıralım ve ılımasına yardım edelim Pişmiş olan kurabiyelerimizi fırından çıkaralım Ardından hazırlamış olduğumuz sosu topların yarısının üzerine sürelim ve diğer yarısını da üzerine yapıştıralım Hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri servis tabağına alalım ve ikrama sunalım Afiyet olsun MALZEMELER 8 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1 su bardağı fındık 125 gr un yarım çay kaşığı tuz SOS İÇİN 100 gr çikolata 6 yemek kaşığı krema |
|