![]() |
Ağızlara Layık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağızlara Layıku yılbaşı sofrasında değişik tariflere ihtiyacınız varsa, Conrad İstanbul?un ?Surf and Turf? yemeği tam size göre ![]() Conrad İstanbul?dan executive şef Alexis Atlamazoğlu, yılbaşında evde lezzetli yemekler pişirerek misafirlerini ağırlamaya hazırlananlara tarifler verdi ![]() SURF AND TURF Malzemeler (2 kişilik) * 2 adet 180 gr ![]() * 2 adet jumbo karides (baş ve kuyruk kısmı üzerinde, temizlenmiş) * 2 diş sarımsak * 60 ml ![]() * 1 adet yeşil mini kabak * 1 adet sarı mini kabak * 1 adet mini patlıcan * 1 adet mini havuç * 4 adet kuşkonmaz * 4 adet arpacık soğanı * 2 büyük patates * 1 adet pancar * 20 ml ![]() * 10 ml ![]() * 1 dal tarhun otu * 10 ml ![]() * 1 dal defne yaprağı * 5 gr ![]() * 5 gr ![]() * 10 ml ![]() * 1 adet yumurtanın sarısı * 50 gr ![]() * 100 gr ![]() * 1 paket mikro yeşillik * 10 gr ![]() ![]() Hazırlanışı: Dana bonfileden kestiğimiz irice parçayı; zeytinyağı, kaya tuzu, beyaz biber ve taze baharatlarla marine edip, kömür ızgarada pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefilli patates püresi: Patatesleri iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bearnez sos: Elma sirkesi, arpacık soğan, tane karabiber ve defne yaprağını bir tavada kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KESTANELi CAPPUCiNOLU PARFE (FINDIK, BADEMLİ KROKAN VE KABAK TATLISIYLA) Malzemeler (2-5 kişilik) * 150 gr ![]() * 200 gr ![]() * 400 gr ![]() * 40 gr ![]() * 100 gr ![]() * Badem, fındık ve krokan Hazırlanışı: Tüm malzemeleri, elle yoğurarak birbirlerine karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|