![]() |
Peşmelba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peşmelba Tatlısı![]() 1/4 su bardağı (50 g) tozşeker 1 çay kaşığı vanilya 3 büyük şeftali Sos için: 2+2/3 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (çilek, vişne ya da böğürtlen de olabilir) 1 yemek kaşığı (15 ml) limon suyu 2-3 yemek kaşığı (30-45 g) ahududu, çilek ya da vişne likörü (tercihe bağlı) Servis için; vanilyalı dondurma Süslemek için; nane yapraklan ve taze ahududu Peşmelba Tarifi 1- Büyük bir tencereye, 4 su bardağı su, şeker, vanilya ve ortadan ikiye bölünüp tek tek dizilmiş şeftalileri koyun ![]() 2- Yarım şeftalileri ters çevirerek kesin ve diğerlerinden ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Şeftalileri şurubun içinden alıp kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() 4-Bir mutfak robotuna ahududu, limon suyu ve şekeri koyup 1 dakika kadar çırpın ![]() ![]() ![]() 5- Servis yaparken, yarım şeftalilerin kesilmiş yerleri yukarıya gelecek şekilde tabağa koyup oyuk yerlere vanilyalı dondurma koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|