![]() |
Portakal Pelteli Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Pelteli Muhallebi![]() Malzemeler: Muhallebi için: 3,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta çeyrek çay bardağı su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için) 1 çay bardağı toz şeker Portakal peltesi için: 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su yarım çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta çeyrek çay bardağı su Yapılışı: 1- 3,5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye alın ![]() ![]() 2- Bir kasede nişasta ve pirinç ununu içine su ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpın ![]() 3- Kaynamaya başlayan süte nişasta karışımını ekleyerek boza kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() 4- Boza kıvamı alan muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın ![]() 5- Portakal peltesi için su, şeker ve portakal suyunu küçük bir tencereye alın şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın ![]() 6- Aynı muhallebide olduğu gibi nişastayı su ile çırpın ve kaynayan portakal suyuna ekleyerek iyice karıştırın ![]() ![]() 7- Hazırladığınız pelteyi 1-2 dakika beklettikten sonra soğuyup üzeri kabuk bağlayan muhallebilerin üzerine paylaştırın ![]() 8- Portakal dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|