Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecake, pekmezli, tahin

Tahin Ve Pekmezli Cheesecake

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahin Ve Pekmezli Cheesecake







Malzemeler:

-500 gr krem peyniri
-3/5 bardak toz şeker
-4 tatlı kaşığı mısır nişastası
-3 adet yumurta
-1/2 bardak tahin
-3 çorba kaşığı pekmez
-1/2 paket taze krema
-1 tatlı kaşığı susam yağı
-1 paket yulaflı bisküvi
-75 gr tereyağı

Süslemek için:

-100 gr sütlü çikolata
-100 gr krema
-1 yemek kaşığı tahin
-1 çay kaşığı pekmez

Yapılışı:

Öncelikle cheesecake'in bisküvi tabanını hazırlıyoruz Bisküvileri mutfak robotunda ya da döverek kırıntı haline getiriyoruz ve erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz Kalıbının kenarlarını fırça yardımıyla yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı yerleştiriyoruz Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına boşaltıp, her tarafta eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruzKarıştırma kabımıza krem peyniri, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam ediyoruz Bu aşamada dikkat etmemiz gereken şey, yumurtaları çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilir Son olarak kremayı, tahini, pekmezi ve susam yağını da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruzÖnceden 175 derece ısıya getirdiğimiz fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, 10 dakika dolunca fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir Cheesecake'miz oda ısısına gelince buzdolabına koyup, üstünü kapatmaksızın bir gece bekletiyoruz Ben cuma akşamı pişrdiğim cheesecake'i sabah buzdolabına kaldırıp, öğlen süslemelerini yaptım
Süslemeler için kaynama noktasına kadar ısıttığımız kremanın içine sütlü kuvertür çikolatamızı parça parça koyuyoruz ve karıştırarak erimesini sağlıyoruz, çikolata tamamen eriyip, ganajımız kıvam alınca cheesecake'imizin üzerine dökerek yayılmasını sağlıyoruz Bundan sonrası isteğinize bağlı benim gibi takinle desenler çizip, pekmezle hafif geçişler yapabilirsiniz Afiyet olsun
Not: Alttaki kolajda görülen küçük kalp, lezzetinden emin olmak için eve yaptığım minik cheesecake, onu da süslerken ismimi yazdım






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.