Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, karides, tane

Tane Biberli Karides

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tane Biberli Karides



Malzemeler 6-8 adet büyük boy ayıklanmış karides 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı soya sos 1 yemek kaşığı oyster sos (istiridye sosu) 1 yemek kaşığı mısır nişastası+2 yemek kaşığı soğuk su 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 diş sarmısak 1/3 ölçü renkli tane biber 1 tutam tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 ölçü/150 ml et suyu



Tarif Karidesler sirkeli kaynar suda 1 dakika haşlanır, süzülür ve soğuk su dolu bir kaba alınır Böylece karidesler diri kalır Soya sos, oyster sos, soğuk suda eritilmiş mısır nişastası, zencefil, biberler, tuz ve et suyu karıştırılır Ezilmiş sarımsaklar hafif kızdırılmış sıvı yağda sotelenir ve soya sos karışımı ilave edilir Sos koyulaşıp, şeffaflaşana kadar pişirilir(yaklaşık 5 dakika) Haşlanmış karidesler soğuk sudan alınır ve sos ile 2-3 dakika sotelenir Püf noktası: Sos koyu olursa su, sulu olursa bir miktar daha suda eritilmiş mısır nişatası ilave edilebilir Mısır nişastası ilave edildiğinde, nişasta kokusu geçene kadar pişirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.