Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, tarifi, topkapı

Piliç Topkapı Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Topkapı Tarifi







Piliç Topkapı Tarifi Malzemeleri

2 adet tavuk göğsü

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Tuz, karabiber

Dereotu

Yenibahar

2 su bardağı et suyu

Piliç Topkapı Tarifi Hazırlanışı

Bir tencerede soğan, fıstık, kuşüzümü, karabiber ve yenibaharı kavurup üzerine etsuyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın

Daha önceden biraz kavurduğunuz pirinci de bu tencereye ekleyin

Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine dereotu serpin

Her bir göğüsten ikişer tane bonfile hazırlayın Bonfileleri bir tabağa yayın ve içlerine hazırlamış olduğunuz iç pilavı doldurup sarın

Hazırlamış olduğunuz tavuk sarmaları tepsiye diziniz

Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp fırında düşük ısıda 30 dakika kadar pişirin ve servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.