![]() |
Ankara Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Yemeği![]() Malzemeler: 12 adet ince kabuklu dolmalık biber 2 baş soğan 10 adet domates 1/2 demet maydonoz 1/2 adet dereotu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1/2 bardak pirinç 1/2 bardak pilavlık bulgur 1 bardak kıyma tuz , karabiber, kırmızı biber, acı pul biber 4-5 kaşık zeytinyağı Yapılışı: Öncelikle dolmalık biberlerin sap kısımlarını temizleyip, boyuna ikiye bölün ![]() Daha sonra içi hazlayın ![]() Soğanları incecik doğrayıp, zeytinyağında, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Yumuşayan soğanlara diğer malzemeleri karıştırın (pirinç ve bulgur çiğ olacak) ![]() Hazırladığınız içten ceviz büyüklüğünde alıp yarım dolmalık biberlere yerleştirin ![]() Üzerine 4′e böldüğünüz domatesleri dizin ![]() Piştikten sonra bu domatesler çok güzel görüntü ve lezzet veriyor ![]() Yayvan bir tencereye dolmaları yerleştirin, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve iki parmak geçecek kadar su ekleyin, kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|