Tavada Çıtır Patates |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavada Çıtır PatatesAçıklama : hem kahvaltılık hem de et yemeklerinin yanında yenebilecek bir lezzet Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: yeterince patates sıvıyağ et suyu ya da tableti tuz baharatlar Hazırlık tarifimiz için yanmaz tava kullanılmalıdır Tarifin Hazırlanışı patatesleri soyun herbir patatesi ortadan ikiye bölün, düz olan kısımlarını yanmaz tavaya yerleştirin üzerine birkaç kaşık sıvıyağ, et suyu ya da tableti, tuz ,istenirse baharat çeşitlerini ilave edin patatesleri bu şekilde suyla kaynatın bu tarifin özelliği patatesleri suyunu çekip altları iyice kızarıp çıtırlaşana kadar pişirmek püf noktası : pişince bir kaç dakika kapaklı bir şekilde bekletirseniz tavadan çok daha kolay alabilirsiniz Afiyet olsun |
|