![]() |
Salmohero |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SalmoheroMALZEMELER 4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek) Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek) 1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak) 3 diş sarmısak (dövülecek) 1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak) 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak) 1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek) Süslemek İçin; 2 adet haşlanmış katı yumurta Sos İçin; Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞ TARİFİ Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim ![]() soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim ![]() Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan ![]() sarmısak ![]() ![]() koyarak 1-2 dakika kadar çekelim ![]() ![]() Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı ![]() ![]() ![]() ekleyerek ![]() ![]() Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım ![]() harmanlayalım ![]() ![]() yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|