Sarmısaklı Tavuk Böreği |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Tavuk Böreği2 adet yufka 4 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr haşlanmış tavuk göğüs yarım çay bardağı dövülmüş ceviz tuz karabiber kırmızı biber beyaz peynir kaşar peynir sos için 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak Haşlanmış tavuk etini didikleyin tuzbaharatlar ve ceviz içiyle karıştırın Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı buruşturaraktepsiye yayınSıvı yağı üzerine sürün diğer yufkayı da aynı şekilde yerleştirinTavuklu harcı serpin Bir tencerede yağıunu ve sütü karıştırarak koyu bir karışım elde edinTuzunu ayarlayınDövülmüş sarımsakları ekleyin Karışımı tavukların üzerine yayınPeynirleri serpinÖnceden ısıtılmış 180C fırında pişirin |
|