Muzlu Havuçlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Havuçlu KekMalzemeler: 1 adet muz 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı fındık 2 su bardağı un 3 adet yumurta 1 paket margarin 200 gr pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet havuç Hazırlanışı: Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin ![]() Muzun kabuklarını soyup, kararmaması için üzerine limon sürüp ezin Cevizleri iri çekin Derin bir kabın içinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, margarini, tuzu ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Daha sonra içine unu ve kabartma tozunu, bir süzgeç yardımıyla eleyerek ilave edin En son olarak tarçını, vanilyayı, rendelenmiş havucu ve ezilmiş muzu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın Kek harcını Sıvı yağ ile yağladığımızda kek kalıbına koyun Önceden 185 °C'de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin Kek piştikten sonra kalıbın içinde en az 10 dakika bekletip, soğuttuktan sonra ters çevirin Kek iyice soğuduktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri ve file fındık serptikten sonra, servis edin![]() Afiyet olsun! ![]() |
|
|
|