Peynirli Ispanak Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ispanak Köftesi![]()
Tencereye alıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin İyice süzüp küçük küçük doğrayın Ekmek içini sütte bekletip sıkın![]() Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritip ıspanağı ekleyin Bir tutam tuz ilave edip birkaç dakika kavurun Ateşten alıp ılınmaya bırakın Ekmek içi, galeta unu, kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyip yoğurun Köfte harcını 8 eşit parçaya ayırın Her birini avuç içinde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın ve ortasını çukurlaştırın Hazırladığınız ıspanak köftelerini yağlanmış fırın kalıbına dizin![]() Beyaz peynir dilimlerinden küçük bir çay bardağının ağzıyla daire şeklinde küçük parçalar kesin Ispanak köftelerinin çukur kısımlarına birer parça peynir yerleştirin 1 kaşık margarini küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|