Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanatlı, kiş

Ispanatlı Kiş

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanatlı Kiş








Malzemeler:
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz bir tutam şeker
  • yarım çay bardağı kadar soğuk su
Hazırlanması:[*]malzemeler yogrulur ve strec filmle rulo yapilarak buzluga atilir ic malzemesi
  • 1 kg ispanak
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • Uzeri icin 4 dolu corba kasigi cam fistigi
  • tuz, karabiber, kirmizi biber
Hazırlanması:[*]ispanak haslanir ve sulari iyice suzulur biraz soguduktan sonra icine krema karistirilir, karabiberi, tuzu kirmizi biberi eklenir tam tart kalibina yaymadan once kasarda eklenir ve iyice karistirilir[*]tart kalibi yaglanir, buzluktaki hamur cok fazla bekletmeden cikarilir ve hamur merdaneyle kaliptan birazcik daha buyuk acilarak kaliba dosenir, fazlasini kenarlardan sarkabilir, elinizle fazla parcalari koparin, gerekirse iceriye yama yapabilirsiniz 200 derece firinda hafif rengi donene kadar pisirilir Bu sekilde bir sure pisirildikten sonra icine ispanaklar dosenir ve tekrar firina verilir, hamurun kenarlari iyice kizarana kadar, pisirilir[*]Servisten hemen once teflon bir tavada cam fistigi iyice kavrulur ve ispanaklarin ustune serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.