Crema Catalana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Crema Catalana![]() Malzemeler 2 1/4 bardak süt 1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çubuk tarçın 4 yumurta sarısı 8 çorba kaşığı şeker 1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası Tarif Sütü limon kabuğu rendesi ve tarçın ile birlikte kaynatın ![]() Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin ![]() Süzgeçten geçirip limon kabuğu rendesini ve tarçını atın ![]() Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını açık sarı bir karışım elde edene kadar çırpın ![]() Mısır nişastasını ekleyin ![]() Sıcak sütten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın ![]() Yumurtalı karışımı çırparak süte yedirin ![]() Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika pişirin ![]() Karışım hafifçe kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir ![]() Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın ![]() 4 toprak fırın kabına bölüştürün ![]() Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın ![]() Servis etmeden önce her kabın üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiştirin ![]() Üstten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin ![]() Yarım saat içinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin ![]() |
|
|
|