Soğan Halkası |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan HalkasıMalzemeler 1 su bardağı un (140 gr) 1 yumurtanın akı 3 soğan ¾ su bardağı maden sodası 2 yemek kaşığı maden sodası 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz Karabiber Kızartmak İçin Ayçiçeği yağı Bulamak İçin Pane harcı Yapılışı Soğanların kabuklarını soyun ve yuvarlak halka şeklinde doğrayın Un, soda, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını geniş bir kasede karıştırın Ayrı bir kasede yumurta akı ve 1 tutam tuzu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın Unla hazırladığınız karışıma azar azar ekleyerek çırpmadan karıştırın Soğan halkalarını ilk önce unlu karışama batırın, daha sonra da pane harcına bulayın ve kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın |
|