Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, havza, haşhaşlı

Haşhaşlı Çörek, Havza

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek, Havza







Haşhaşlı Çörek, Havza Ve Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Hamurişi,

HAŞHAŞLI ÇÖREK (SAMSUN HAVZA VE VEZİRKÖPRÜ YÖRESİNE AİT)

Malzemeler:
1 pk yaş maya
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı ılık süt veya su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kâsesi ezilmiş haşhaş
1 bu bardağı sıvıyağ (haşhaşa karıştırmak için)
1 yumurta (üzerine sürmek için)
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Önce yağ, şeker, tuz karıştırılır Ilık su veya süt eklenir, maya konur ve elle iyice karıştırılarak maya eritilir Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
Haşhaş, ceviz ve bir su bardağı sıvıyağ karıştırılır İyice birbirine girmeli Hamur bir süre bekletilip kabarınca bir kere elle toplanıp bir yumruk kadar hamur koparılır Hamur yağladığınız avuç içinizle bastırarak düz bir yerde açılır Mümkün olduğunca açılır delinmeden açılan hamura haşhaş yayılır Bıçakla eşit yedi parçaya kesilir En ortadakinin üzerine diğerleri teker teker dizilir yedi kat hamur yapılır Her iki ucundan tutarak burgu yapılır Tepsinin ortasından başlayarak döndürülerek yuvarlak şekilde yağlı tepsiye dizilir Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır (Hamur bir tepsiliktir) En Son olarak bir yumurtanın tamamı çöreğin üzerine sürülür200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

ÖNERİ: Süt ile yapıldığında daha yumuşak, su ile yapıldığında daha gevrek oluyor Hangisini seviyorsanız onu kullanın Ayrıca serviste yanında peynir ve domates öneririm Kalan çöreğinizi saklama kabında saklayın hava almadan uzun süre tazeliğini korur Sütle yapılan yumuşaklığını da koruyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.