![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)ArapKadayıfı (5 Kişilik) ![]() Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık Yemeğin Tarifi Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin ![]() Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın ![]() ![]() Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)![]() Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin ![]() ![]() Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)Baklava ![]() Malzemeler 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardağı Su Alabildiği Kadar Un İçine: Dövülmüş Ceviz Şerbet İçin: 4 Su Bardağı Şeker 3 ![]() 1/4 Limon Ayrıca: Açmak İçin Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin) Yemeğin Tarifi Bakalvanın şerbetini hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bıcak tatlısı ![]() Malzemeler 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Yemeğin Tarifi Önce şerbeti hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kapta margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)burma kadayıf (10 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 Kg Çiğ Burma Kadayıf 600 gr margarin 1 Kg öğütülmüş fıstık içi 1 çorba kaşığı pekmez Şerbet için: 6 su bardağı su 3 kg toz şeker Yemeğin Tarifi Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın ![]() ![]() Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın ![]() ![]() Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bülbül konagı(8 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 Adet Yumurta 1 Paket Margarin 1 ![]() 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı 1 Paket Kabartma Tozu 1 Kase Ceviz Sıvı yağ, Alabildiği kadar un Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım ![]() ![]() Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım ![]() ![]() ![]() ![]() Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bülbül yuvası ![]() Malzemeler Hamur İçin 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Çay Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Tutam Tuz Üzerine dökmek için: 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 200 gr Margarin Şerbeti için: Dört Buçuk Su Bardağı Şeker 3 ![]() 1/4 Limon İçi için: 150 gr Ceviz İçi Açmak İçin 1 Paket Nişasta 1 Su Bardagı Un Yemeğin Tarifi Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim ![]() ![]() ![]() Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)cevizli baklava(12 Kişilik) ![]() Malzemeler Hamuru İçin: 1/2 kg Un 3 adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta İçine: 1 Paket Margarin 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon Yemeğin Tarifi Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın ![]() ![]() 2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin ![]() ![]() 3) Üzerine ikinci yufkayı serin ![]() ![]() 4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ![]() ![]() ![]() 5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)cevizli kadayıf ![]() Malzemeler 1 Yufka 1 ![]() 300 gr Tel Kadayıf 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Şerbet malzemesi: 4 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Tezgaha yufkayı serin ![]() ![]() ![]() ![]() Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kapta şeker ve suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|