![]() |
Ev Yapımı Patates Cipsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Patates Cipsi![]() Malzemeler, 2 adet orta boy kızartmalık patates 3 su bardağı sıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı, Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın ![]() Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığınız araç yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin ![]() Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyip karıştırın ![]() Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda iyice süzün ![]() Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın ![]() Patatesleri tencereye ekleyip 2 dakika kızartın ![]() Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın ![]() Yağını süzdürdükten sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Püf Noktaları, Soyacak; patatesleri incecik doğramak için pratik bir araçtır ![]() Kızartma yağını iyice kızdırmazsanız patatesler yumuşar ve yağ tutar ![]() Tuzlu suda bekleyen patateslerin rengi kararmaz ![]() İçinde süzgeci olan kızartma tencereleri yağı almadan kızaran patatesleri kolayca çıkarmanızı sağlar ![]() |
![]() |
![]() |
|