![]() |
Hafif Meyveli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Meyveli TatlılarOrman meyveleri, ananas, elma, armut, lime, şeftali, vişne… Point Hotel Barbaros’un usta şefi Serdar Özkan, tüm bu meyveleri kullanarak nefis tatlılar hazırladı Orman meyveleri, ananas, elma, armut, lime, şeftali, vişne… Point Hotel Barbaros’un usta şefi Serdar Özkan, tüm bu meyveleri kullanarak nefis tatlılar hazırladı ![]() ![]() ![]() ELMA DOLGULU ANANAS TATLISI Malzemeler: ➤ 1 adet taze ananas ➤ 150 gr toz şeker ➤ 1 tutam vanilya ➤ 1 adet elma ➤ 1 tutam toz tarçın ➤ 2 top vanilyalı dondurma Yapılışı: Ananası soyup ortasını oyduktan sonra bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hafif Meyveli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Meyveli Tatlılar![]() ORMAN MEYVELİ SORBE Malzemeler: ➤ 60 gr ahududu ➤ 60 gr çilek ➤ 60 gr böğürtlen ➤ 60 gr yaban mersini ➤ 60 gr vişne ➤ 100 gr toz şeker ➤ 3 adet yumurta beyazı ➤ 150 gr yoğurt Yapılışı: ● Meyvelerin hepsini şekerle birlikte tencerede bir taşım kaynatın ![]() ![]() ● 3 adet yumurta beyazını mikserde kar gibi olana kadar çırpın ve meyve karışımına yavaşça ilave edin ![]() ![]() ![]() ● Dondurucudan çıkarın, iyice karıştırarak buz kristallerini kırın ve 4 saat daha dondurun ![]() ![]() ● Servis yapmadan önce sorbeyi 20 dakikalığına dondurucudan, buzdolabı kısmına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hafif Meyveli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Meyveli Tatlılar![]() ARMUT POŞE Malzemeler: ➤ 2 adet armut ➤ 200 gr şeker ➤ 400 gr su ➤ 1 su bardağı beyaz şarap ➤ 1 tutam taze kekik ➤ 2 gr toz zerdeçal Yapılışı: 1 su bardağı beyaz şarabı bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca içerisine geri kalan malzemeyi ekleyin ve armutları koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hafif Meyveli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Meyveli Tatlılar![]() AHUDUDU VE ŞEFTALİLİ GRANITA Malzemeler: Ahududulu için: ➤ 100 gr su ➤ 40 gr şeker ➤ 150 gr frambuaz (dondurulmuş da olabilir) Şeftalili için: ➤ 100 gr su ➤ 40 gr şeker ➤ 2 adet olgunlaşmış şeftali Yapılışı: Küçük bir sos tenceresine su ve şekeri koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her iki karışımı da saklama kaplarına alıp buzluğa koyun, ağzını kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hafif Meyveli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafif Meyveli Tatlılar![]() LIME LİMONLU BROWNIE CHEESE CAKE Brownie’nin hazırlanışı: Malzemeler: ➤ Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ➤ 1 su bardağı toz şeker ➤ 1 tatlı kaşığı vanilya ➤ 2 yumurta ➤ 1 su bardağı un ➤ Yarım su bardağı kakao ➤ 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu ➤ 1 tutam tuz ➤ 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/Antep fıstığı Yapılışı: 20 santimetrelik bir kek kalıbını yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cheese cake’in hazırlanışı: Malzemeler: ➤ 1 adet lime limon ➤ 200 gr krema ➤ 150 gr labne peyniri ➤ 3 gr jelatin Yapılışı: Kremayı mikserde çırparak kabartın, ardından labne peyniri yavaşça ilave edin ve kısa bir süre karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Formsante Dergisi Eylül 2011 Sayısı |
![]() |
![]() |
|