Şişte Kılıç Balığı |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişte Kılıç BalığıŞişte Kılıç Balığı Şişte Kılıç Balığı Malzemeler:
Balığın derisini çıkarıp kalın dilimler halinde kesin parçaları bir kaba koyun Tuz biber ½ limon suyu ½ fincan zeytinyağı ve soğan suyu ilave edip hafifçe karıştırın Defne yapraklarını da yerleştirin buzdolabında 6saat bekletin Zamanı dolunca 1santim aralıklarla şişlere dizin ve harlı olmaya kömür ateşinde çevirerek pişirin(tabakta kalan sosu ara ara balıklara bulayın) kalan zeytinyağını limon ile çırpın çok ince kıyılmış 1tutam maydanoz ekleyin Pişen balıkların üzerine gezdirerek servis edin Yanında rakıyla güzel gider sanırım |
|