Sucuklu Çerkez Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Çerkez ÇöreğiMalzemeler 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1/4 kangal sucuk 1 su bardağı un 2 su bardağından iki parmak eksik mısır unu 1 paket kabartma tozu 3 orta boy soğan yeterince tuz, nane ve karabiber Yapılışı Blenderdan geçirdiğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuralım Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğradığımız sucukları ilave edip bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim Ateşten aldığımız karışıma; tuz,karabiber ve nane ilave edelim![]() Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım Çırpma kabında yumurtaları ve yoğurdu mikserle karıştırıp içine unu , kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edelim Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edip karıştıralım![]() Yağladığımız fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine daha ömce ayırdığımız yumurta sarısını sürüp onceden ısıttığımız 170 derece fırında çöreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim
|
|
|
|