Sucuklu Çerkez Çöreği |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Çerkez ÇöreğiMalzemeler 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1/4 kangal sucuk 1 su bardağı un 2 su bardağından iki parmak eksik mısır unu 1 paket kabartma tozu 3 orta boy soğan yeterince tuz, nane ve karabiber Yapılışı Blenderdan geçirdiğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuralımSoğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğradığımız sucukları ilave edip bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelimAteşten aldığımız karışıma; tuz,karabiber ve nane ilave edelim Yumurtalardan birinin sarısını ayıralımÇırpma kabında yumurtaları ve yoğurdu mikserle karıştırıp içine unu , kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edelimHazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edip karıştıralım Yağladığımız fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine daha ömce ayırdığımız yumurta sarısını sürüp onceden ısıttığımız 170 derece fırında çöreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim |
|