Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasta, tarifi, torpil, yapımı

Ev Yapımı Torpil Pasta Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Torpil Pasta Tarifi







Malzemeler
Çok lezzetli ve tadına doyulmayan harika bir tatlı oldu Hazırından hiçbir farkı yok üstelik ev yapımıKesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum Mutlaka deneyin diyorum Kesinlikle pişman olmayacaksınız
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 15-20 dakika
Kaç Kişilik 10
Malzemeler
10 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt
6-7 yaprak milföy hamuru
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri ve kırık fındık
Hazırlanışı
Öncelikle külahlarımızı hazırlamakla işe başlayalım Aslında bu külahların hazır metal olanları var fakat ben de olmadığından dolayı iş başa düştü ve kendi külahımı kendim yaptım İsteyenler hazır olanla da yapabilirler Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayalım Fazla kalan uç kısımdaki kağıdı içe hafifçe çok bastırmadan (külahı kırmadan) içine sokalım Bu kadar basit külahlar hazır



Şimdi sıra milföylerde Merdane ve çok az un ile milföyleri açalım 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim Her milföyü 5′e bölebilirsiniz Külahı elimize alıp dip kısmından sarmaya başlayalım hamurumuzu İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile üst üste getirelim Açılmaması için bu işlemi yapıyoruz En sona gelince biraz boşluk bırakalım ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun Sırasıyla tüm milföyleri külahlara sarsıktan sonra yağlanmış tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de milföyler pembeleşene kadar pişirelim
Milföyler pişerken kremasını hazırlayalım Tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel çıpıcı ile çırpalım Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirelim Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vailyayı ekleyelim Karıştıralım Soğuması için bekletelim
Fırından çıkan milföyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice külahlarından çıkartalım Su bardaklarına tek tek yerleştirelim hazırladığımız milföy külahlarını Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştıralım En son üzerine fındık serpiştirip buzdolabına kaldıralım
2-3 saat buzdolabında beklettiğimiz torpillerinin servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirelim

Servise hazır hale getirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.