Kremalı Havuçlu Kek.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Havuçlu Kek..![]() Kek Malzemeleri
Hazırlanışı;[*]fırını 150C’ye getirin 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cmlik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın [*]ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın [*]un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın![]() eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar ) Kremalı malzemeleri;
(iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) pudra şekerini ekleyin önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) vanilyayı ekleyin [*]karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır -yumuşak margarinden çok az daha sert- eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin [*]bu karışımı hemen kullanabilirsiniz ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın
|
|
|
|