11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Havuçlu Kek..

Kek Malzemeleri- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta, hafif çırpılmış
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç (4-6 adet)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- yarım su bardağı kuru üzüm
not: bardaklar cup ölçüsü, ben orta boy bir su bardağı kullandım Hazırlanışı;[*]fırını 150C’ye getirin 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cmlik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın [*]ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın [*]un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın
eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar ) Kremalı malzemeleri;- 250gr krem peynir, oda sıcaklığında
- 1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında
- 4 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- süt
Hazırlanışı;[*]ayaklı bir mikserin kabında krem peyniri ve tereyağını karıştırın (iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) pudra şekerini ekleyin önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) vanilyayı ekleyin [*]karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır -yumuşak margarinden çok az daha sert- eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin [*]bu karışımı hemen kullanabilirsiniz ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın
|
|
|