![]() |
İftar Menüsü Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü TarifleriEzogelin Çorbası Malzemeler: 2 çorba kaşiğı un 2 ![]() 2 ![]() 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı karabiber 1/4 kg kırmızı mercimek 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Yapılışı:Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akdeniz Salatası Malzemeler: 2 demet Akdeniz yeşillikleri 1 demet roka 10 kurutulmuş domates Yarım demet maydanoz 150 gr eski kaşarpeynir 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı sumak Tuz Yapılışı:Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağı nar ekşisi limon suyu sumak ve tuzu bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalancı İskender Malzemeler: - 500 gr dana kıyma - 5 adet pide - 1 su bardağı yoğurt - 2 diş sarımsak - 4 adet domates - 2 yemek kaşığı salça - 1 adet kırmızı soğan - 1 tatlı kaşığı sumak - 1 yemek kaşığı tuzot - 3 yemek kaşığı tereyağ - 1 adet patlıcan - 6 adet sivri biber Yapılışı:Pideleri küp küp kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leziz Pilav Malzemeler: 4 adet havuç 1 çay bardağı nohut 1 adet tavuk göğsü 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 su bardağı pirinç 35 su bardağı tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber Tuz ![]() Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güllaç Malzemeler: 4 Su bardağı süt 2 Su bardağı tozşeker 1 Paket güllaç 250 gr dövülmüş ceviz Çeyrek çay bardağı gül suyu 1 Adet nar Yapılışı:Sütü ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|