Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, hindistan, pasta, yaş

Hindistan Cevizli Yaş Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Yaş Pasta



Malzemeler : 4 Adet Yumurta Sarısı
2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Buğday Nişastası
4 Su Bardağı Süt
1 Adet Hindistan Cevizi
1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi Suyu (hindistan cevizinden elde edilen)
1 Kutu (400 ml) Konserve Hindistan Cevizi Sütü
Çikolatalı Süsleme Şekerlemeleri

Hazırlanışı :
Sütü bir tencereye



alarak ısıtın Kaynamaya yakın bir zamanda ocaktan alın Yumurta, şeker, un ve nişastayı bir tencerede çırpın Ilık sütü çok yavaş ilave ederek mikserle yüksek devirde çırpın Sütün tamamını ekledikten sonra kısık ateşte ocağa alın Konserve hindistan cevizi sütünden 1 su bardağı ayırın (sıvı kısmını alın) kalanını sütünüze ilave edin Hindistan cevizinden çıkan yaklaşık 1/2 su bardağı suyunu da ilave edin Çok kısık ateşte sürekli çırparak pasta kremanızı katılaşıncaya kadar pişirin Daha sonra buzdolabına alarak soğutun Bu esnada ara ara çırpma teli ile karıştırmaya devam etmelisiniz Bir yandan da hindistan cevizinizin kabuğunu soyduktan sonra mutfak robotundan geçirerek rende haline getirin

Pandispanyanızı pişirip soğuttuktan sonra orta



dan ikiye kesin Alt yarısını ayırmış olduğunuz 1 su bardağı konserve hindistan cevizi sütünün yarısı ile ıslatın Pasta kremanızın 1/3′ünü bu katın üstüne düzgünce yayın Rendelenmiş hindistan cevizinizin 1/4′ünü de bu kata yayın
Pandispanyanızın diğer yarısının iç yüzeyini (kremaya gelecek tarafını) kalan hindistan cevizi sütünüz ile ıslatın Pasta kremanızın kalanından süsleme için 1 bardak kadarını ayırdıktan sonra pastanızın üstünü tamamen kaplayın
Rendelenmiş taze hindistan cevizinin kalanı ile pastanızın üstünü ve yanlarını kaplayın Ayırdığınız kremayı bir krema torbasına alarak süslemesini yapın Süslemelerinizin üstüne çikolatalı süsleme şekerlemelerinden serpebilirsiniz
Püf Noktası :
  • Hindistan cevizinizin kabuğunun uç kısmını düzgünce kopartırsanız pastanızın ortasına süs olarak kullanabilirsiniz
  • Krema torbanız yoksa temiz bir poşetin içine kremanızı koyarak köşesinden makas ile küçük bir kısmını kesin Bu şekilde krema torbası işlevi görecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.