![]() |
Bisküviden Brownie |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bisküviden BrownieBisküviden Brownie ![]() Malzeme: 125 gr tereyağı 200 gr bitter çikolata 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı un Tuz 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilyaKreması için 1 paket fındıklı veya damla çikolatalı bisküvi 1 kutu krema (200 ml) 100 gr beyaz çikolata Üzeri : Yarım kutu krema (100 ml) 100 gr bitter çikolata Yapılışı: Tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin ![]() Ocaktan aldıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı kırarak ekleyin ve eritin ![]() Soğumaya bırakın ![]() Tereyağlı çikolata karışımına teker teker yumurtaları ekleyerek iyice çırpın ![]() Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin ![]() Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin ![]() Fazla çırpmamaya özen göstererek malzemeyi karışıma yedirin ![]() Dikdörtgen kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın ![]() Brownie malzemesini kalıba dökün ![]() 160 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmamış fırında 35 dakika pişirin ![]() Kreması için, kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın ![]() Ocaktan alıp üzerine beyaz çikolatayı ekleyip eritin ve buzdolabında soğutun ![]() Soğuduktan sonra mikser yardımıyla iyice çırpın ![]() Üzerine irice kırdığınız bisküvileri ekleyip karıştırın ![]() Brownie kekin üzerine kremayı yayın ![]() 100 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın ![]() Üzerine kırdığınız bitter çikolataları ilave edip eritin ![]() ![]() Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|