İspanaklı Piliç Göğsü |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Piliç Göğsü500 gr Tavuk göğsü 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı tuz Peynirli ıspanak harcı için: 1 adet orta boy ince doğranmış soğan 1 çorba kaşığı Tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr ayıklanmış, iri doğranmış ıspanak 125 gr lor peyniri ( tercihen yarım yağlı) 60 gr rendelenmiş kaşar 1 tutam kıyılmış fesleğen 1 tutam karabiber Sos için 1/4 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 adet domates (kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış) Hazırlanışı Harcı hazırlamak için, tereyağı ve zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, orta hararetli ocakta tereyağını eritin Yağ eriyince ince doğranmış soğanları ekleyip saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) sık sık karıştırarak kavurun Ispanakları ekleyip nemi buharlaşıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) pişirin Ispanakları pişirdikten sonra ateşten alın ve karışımı bir kaseye koyarak soğumaya bırakın Karışım oda sıcaklığına kadar soğuyunca, kaşar peyniri rendesi, lor peyniri, fesleğen ve karabiberi üzerine serperek karıştırın Sosu hazırlamak için yoğurt, sirke ve tuzu bir kasede karıştırıp, üstünü ince kıyılmış domates parçaları ile süsleyin Fırınınızı 190C' ye ayarlayın Piliçlerin göğüslerinin derilerini, bir parmağınızı derei ile et arasına sokarak kaldırıp gevşetin Kekik ve tuzu deri ile et arasına, zeytinyağını deri üzerine sürün Daha sonra hazırlanan harcı göğüslerin derisi ile eti arasına doldurun Bir fırın tepsisine deri bölümleri üste gelecek şekilde göğüsleri dizin Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin Göğüslerin derileri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp bir kaç dakika ılımaya bırakın Her göğüs parçasını 1 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına yerleştirdikten sonra önceden hazırlanmış sosla servis yapın |
|