![]() |
Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf![]() MALZEMELER: yarım kg ![]() 200 gr ![]() 2 paket damla sakızlı muhallebi 6 su b ![]() şerbeti için: 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: 2 paket damla sakızlı toz muhallebi, 6 su b ![]() muhallebi hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şerbeti kaynatılır ![]() ![]() üzerine eritilmiş 200 gr ![]() karışması sağlanır ![]() tel kadayıflar ince bir tabaka oluşturacak ve kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ![]() ![]() sarkan kadayıflarla kapatılarak yağlanmış tepsiye ters çevrilir ![]() için aynı işlem gerçekleştirilir ![]() üzerine dökülerek fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ![]() alınarak ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür ![]() |
![]() |
![]() |
|