Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, pane, pirzola

Pane Kuzu Pirzola

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pane Kuzu Pirzola







Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Taze çekilmiş karabiber

Sos yağı için
3 çorba kaşığı margarin
Çeyrek limonun suyu
Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Beyaz biber
Çeyrek çay kaşığı tuz

Yemeğin Yapılışı
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip tuz ve biberi serpin Yumurta yağ su karışımını hazırlayın
Pirzolaları una yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup bir kez altüst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.