![]() |
Pane Kuzu Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pane Kuzu Pirzola![]() Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Taze çekilmiş karabiber Sos yağı için ![]() 3 çorba kaşığı margarin Çeyrek limonun suyu Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz Beyaz biber Çeyrek çay kaşığı tuz Yemeğin Yapılışı Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirzolaları una ![]() ![]() Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ![]() ![]() ![]() Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|