![]() |
Çikolatalı İtalyan Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı İtalyan Ekmeği![]() Malzemeler: 2 bardak beyaz un ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya ¾ tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı şeker 2 dolu çorba kaşığı kakao ½ bardak su ¼ bardak süt 50 gram tereyağı, eritilmiş 1 kare paket bitter çikolata (80 gram) Yapılışı: Eğer elle yapıyorsanız unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın ![]() Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 2*********3 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 2-3 saat mayalanması için bekletin ![]() Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 2-3 dakika yoğurun ve küçük küçük doğranmış çikolatayı ilave edip düzgün bir beze haline getirin ![]() İyice yağlanmış 17- 18 cm çapındaki yuvarlak bir fırın kalıbına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın ![]() (Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru düzgün bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz ![]() Ancak pişme süresi 10-15 dakika kısaltılmalı ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıktıktan sonra bir nihalenin üstüne alıp 10 dakika sonra ekmeği çıkarın ![]() Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|